Náš příběh. Č.2 - Programování

Ahoj přátelé a milí čtenáři, kteří jste se se mnou vydali na cestu sebepoznávání. Je to nádherná cesta a jak jsem již zmínila v první části našeho příběhu, jedná se o to vnímat sám sebe během všech etap, kterými si v životě procházíme.

 

Dnes si popovídáme o programování naší mysli. Je to základ pro to, jak se budeme cítit a jak vnímáme svět i lidi kolem nás. Jak si tvoříme každý den i okamžik. 

Protože čemu věříme, to žijeme.



Vyrůstala jsem v programech, které jsem přijala za vlastní. Byly to například ty, které mi říkaly, co máme dělat v dané situaci.  Třeba jako: budeš nemocná, nastydneš. Nebo také nevěř cizím lidem, to si nemůžeme dovolit a tak podobně. Ráda bych, abyste se zamysleli a vzpomněli si na Vaše vlastní programy, které Vás možná ovlivňují až do teď. Vzpomeťe si na ty, jež Vám ještě nyní pobíhají z jedné mozkové buňky do druhé. 

 

Ač se toto vnímání může zdát komplikované, je to vlastně velmi jednoduché. Ukážu vám jeden příklad, kdy jsem pochopila, jak to celé funguje. Tehdy jsem si uvědomila, že to, jak si to v hlavě nastavíme, tak se to bude dít.

 

Naše ego je nedílnou součástí každého z nás. Má rádo kontrolu, strach, domněnky a lítost. Pokaždé, když o sobě mluvíme v roli oběti, s lítostí, nebo si stěžujeme, tak své ego, všechny spojené emoce i programy pěstujeme a zaléváme je svou pozorností. Takže se jim logicky daří, rostou a sílí. Nakonec se stane to, že na pozitivní myšlení nemáme sílu, náladu, ani  čas. 

 

Proč tohle říkám? Protože jsem si jednou uvědomila, jak jsem si všechno, čeho jsem se bála přitahovala do svého života. Znáte strach z toho, že Vás někdo opustí? Teď už vím, že i tento strach přivolává onu situaci a sami si ji podvědomě vytváříme. 

 

Když se zamyslíte nad tím, o čem každý den mluvíte, musí to být jasné.

Pokud má člověk v sobě program: on mě opustí. Je to jeho vnitřní strach, a ten se odráží v jeho chování. Bohužel je otázkou času, kdy se toto podvědomé přání splní.

Stejný příklad tohoto jevu je, když se bojíme, že přijdeme o práci. S touto nejistotou vstáváme a mluvíme o ní mezi řádky. Postupně kráčíme této životní situaci naproti, dokud se nestane realitou. Už jste zažili, že jste z něčeho měli strach a stalo se to?

 

Mluvím z vlastní zkušenosti. Všechny zmíněné strachy jsem prožívala i já sama. Než jsem si uvědomila, co a jak často říkám ostatním, tudíž i sama sobě. To vše jde z mých vlastních úst a z mé mysli. Doslova jsem objevila Ameriku, když mi to konečně došlo. Začala jsem se tedy zamýšlet nad tím, co říkám, jak to na mě působí a co mi to v životě vytváří.



Uvědomila jsem si, že jestli chci žít jinak, musím se podívat jaké programy se mi honí hlavou.

Některé jsem přebrala od svých raných průvodců. Myslím tím hlavně své rodiče, rodinné příslušníky, kamarády, učitele. Nesmím však také opomenout TV a Rádio, co informace, to program. Nakonec jsem došla do stádia, kdy mi nebylo dobře a hledala jsem opravdového  průvodce, který bude svět vnímat jinak. Potřebovala jsem někoho, kdo mne na této cestě sebepoznání a hledání sama sebe doprovodí. Víte, co vám řeknu:

 

KDYŽ OTEVŘETE SVOU DUŠI, TĚLO I MYSL, UVIDÍTE VŠECHNA ZNAMENÍ A VŠECHNY NEKONEČNÉ MOŽNOSTI, PŘÍLEŽITOSTI I LIDI, KTEŘÍ JSOU VŽDY A VŠUDE KOLEM NÁS.

 

A tak přišla. Ona probuzená vědomá duše. Uměla číst mezi řádky toho, co jsem říkala, cítila, vnímala. To, čemu jsem uvěřila a přijala za vlastní. Začala jsem si přepisovat své vlastní myšlenky a programy, nahrazovala je novými, pozitivními, uvědomělými. 

Víte co se pak stalo? Začalo mi v tom všem být krásně a svobodně. Najednou bylo vše jasné. Mlha se začala rozpouštět a já se naučila říkat ne. Mohla jsem říct ne, jak nežádoucím programům, tak i energiím.

 

A jak tohle všechno souvisí s Dárečky od Moničky?

Každý dáreček je nová víra, nové poslání a přináší Vám pozitivní vnímání sebe sama. Naplníte se krásnými pocity lásky, radostí, vášní, laskavostí, klidem i zdravím. To vše si již můžete začít tvořit kolem sebe ve své domácnosti. 

 

S jakou afirmací a slovy budeš vstávat ty? Co takhle čaj v našem hrníčku jsem krásná. Potřebuješ se ráno upravit k tomu, aby ses cítila krásná? Kde je tvá přirozená krása a vděčnost za to, kým jsi a jak vypadáš? To nejkrásnější na ženě je její přirozená krása. Makeup si můžeš koupit, ale skryješ se za ním. Můžeš se učesat jak chceš, ale bez účesu jsi to právě TY, taková JAKÁ JSI.

 

Každému dárečku náleží jeho poslání na tvé cestě absolutního sebepřijetí. Každý dáreček tě má vnitřně obohatit, díky své přítomnosti ve tvém domově. Každý den máš možnost si dopřát v podobě čaje, kávy, či jakéhokoliv nápoje, sílu a krásu poslání, které ti tvůj vlastní hrníček přináší.

 

Programování funguje v každém momentě našeho života. Stačí myšlenka, nebo jen slovo. A už si píšeš a tvoříš svůj vlastní scénář. Ve svém vlastním filmu životem, se objevíš jako režisér, ale zároveň také hraješ hlavní roli.

Čemu věříš právě teď ty? Co si vědomě, či nevědomě, programuješ do své mysli, a tím pádem i do svého každodenního prožívání? No a jestli ti v tom není dobře, co s tím uděláš?

 

Dárečky od Moničky jsou víc, než jen hrníčky s krásnými motivy. Jsou to Dárečky s Posláním, které pomáhají tvořit nové příběhy. Vše se děje tak jak má, a pokud je něco v nerovnováze, vesmír nám vždy pošle znamení. Někdy je totiž čas přejít na druhou stranu mostu, ze strany pochybností, věčné nespokojenosti a stížností, na stranu, kde je svět plný radosti, upřímnosti, lásky, i rovnováhy. 

 

Tak, co kudy se vydáš ty? …

 

S láskou a radostí pro Vás i pro mě Monika.